Saturday, 11 April 2009

BUBUR JAGUNG

Manisan dari cerok dapor nekPP... Bubur Jagung boley dimakan dgn roti.; juga boley dimakan ketika waktu minum petang atau sarapan pagi. Nak lagi bestt masuk peti sejukkkk... masyukkkk bila makan time cuaca panas! Resepinya kita zasss di bawah


bahan2nya
  • 1 tin jagung cream
  • 1 peket jagung kernel * jagung fresh pon boley juga
  • 2 tbspn custard (ikut suka nak pekat)
  • 2 tin santan (sukat guna tin jagung)
  • gula
  • sedikit garam ( utk bagi lemak santan kaww)



3 comments:

ZaiY said...

sedap tu bubur jagung, fberet sy gak. bese guna jagung kernel je, xpenah try boh jagung krim lg.

ain said...

bak sini semangkukkkkkkk!!!!!

nekPP said...

zaiy >>> boh yg creamy tu bagi lagi umph! try ler..

ain >>> dah tulung ngap ngapppp.. peaceee ;-))