dari Cerok Dapor Nekpp
MINI MURTABAK DAGING
aaaahaaa....taraaaa...tadi kita buat inti hihi..skang kita buat mini murtabak laa pulak yaaa... tersangatlah mudah nak siapkan.. bila dah buat banyak2 boleh difrozen.. kije mudahkan! kalau ada tetamu yg dtg terjah.. dont gusar2.... MINI MURTABAK ready to serve!!!! .. jom zassssss ;))
bahan2
- 1 peket atau lebih kulit popia yg sedang atau yg kecil
- inti daging
- 1 tbspn tepong gandum dicampor air dijadikan paste utk lekatkan kulit popia
- 1 atau lebih biji telur dipukul sebati letak tepi
cara2nya
- letak inti daging ditengah2 kulit popia. dilipat kiri dan kanan. disapu dgn tepong gandum paste tadi supaya melakat.
- sebelum digoreng masukkan mini popia tadi atau direndam dlm telor sebelum digoreng! hihi.. senangkan nak paham..kemudia barulah digoreng dgn minyak yg sedikit dan api yg kecil! selamat mencuba!!
SIMPLY THE BEST!!!
No comments:
Post a Comment