Thursday, 27 August 2009

KARIPAP GIANT

jeng jeng jenggg
dari cerok dapor nekpp ahaks..
KARIPAP GIANT
auwww..jangan terkejuzzz..pengsan pon jangannn ;))
pelik tapi benar!
hohohooo nie pon 1st time nekpp jumpa tawww..hehe
akceli bukan nekpp yg uli2 karipap giant nih..uhuh
daddy b n baby bear yg beli!
sbb baby bear teruja gitew hehe..
tak pernah nampak karipap gergasi!
diorg beli kat Pasar Ramadhan kat Stadium Larkin
kalau sesiapa org johor sure korang tahukann..
dimanakan lokasinya
Karipap Gergasi nie..mmg tak pernah nekpp jumpa
nie laa yg pertama!
rasanya???? daddy b n baby bear kata mcm
mertabak adaa...pie daging pon adaa..mmm
nekpp??? no komen! hehe
inti karipap gergasi nih kentang pon bersize giant jugak!
ada daging cincang /kentang/bwang/daun bawang

kita zasss gambor2 gebuz karipap giant tu yerrr

mmm macam mana diorg kelim tepi dia ekhh??
goreng praktikal ker??
kerrr dibakar lebih praktikal???

hohoo just imagine panjang dia!
1 tray tuhh! sepanjang pelapik meja!
makan 2 org mmg tak abis..

resepi??
mohon maap! sbb beli hehe
kalau nak cuba sila buat adunan karipap mcm biasa
cuma sizenya sahaja di GERGASIkan..
selamat mencuba!

EID MUBARAK!
dan
SELAMAT BERBUKA

8 comments:

ain said...

boleh masuk world of record tak eh..???

psst...wani kata kat aku..auntie yatie buat pie kentang!!!hihi

CoCo said...

mak oi besaunya karipap... mesti kenyang nekpp buka semlm... ehehee..

Suzi said...

memang tak pernah jumpa karipap besar camni...tapi bagus gak kan, cepat siap hihihi

Am-flora said...

mak datok..! besar gedabaknya..rasanya 1 adunan utk sekeping je kan? nmpknya yati..sampai ke sahurlah kekenyangan tu ya..jimat2..! he..he..

fazemy said...

Wahhh nampak sangat menyelerakan di tengahari ini. Klw karipap camni senang nak goreng. Sekali goreng je. Hehehe. Leh makan ramai2.

Sasha said...

mmg nak pengsan dah ni!!... ada ramai ke yg akan beli buat kali ke-2?... mcm membazir pulak kalau tak boleh nak habiskan...

nekPP said...

ain >> beb kahkahkah..pie daging tunggu yerk wanie!

coco >> rasa aje coco! uhuh tak rasa nak makan! ahaks

suzi >> mm berbaloi ker suz! rasanya mcm membazir ler pulok..nekpp lebih suka yg comei2 aje nak makan pon sonang hehe..

k am >> beso giler kak! jamah aje tak terasa nak pulun abis2an kahkahkah..jimat ker k am?? rasanya mcm membazir aje! uhuh.. jimatnya..setengah gergasi tu hantar kat rumah org sebelah!ahaks..

emy >> haaa napsu makan ler tuhh hehe..kena guna kuali kawah tu emy! kalau takk masak ker?? ishishhhh..betul2 pelik buat karipap gergasi nihhh...kalau comei2 kan senang..nak ngap2 pon senang kan kan kannn ekeke

sasha >> nekpp takkan beli utk kali ke2!! wahaha..betul tu sasha mcm membazir plaks..nasib baik nekpp antor sebelah gergasi tu kat gang sebelah umah!hehe..xler membazir..

kayteeze said...

Ha ha....ni mesti malas nak buat kecik2, waakakaka.... tapi, satu idea yang bagus. Nanti boleh buat!!