hohohoo siaran terus meneruss ahakss ;p
terlanjur nekpp free time nihhh..updateeeee jgan tidakkk
lagii dari cerok dapor nekpp
BLACK BROWNIE
mmm ari nie actually nekpp ada farewell coffee morning
sooo nekpp dok ligat berputarrr nak bawak aper leee
selain nekpp buat kuih melayu tuuu nak lee lain pulokkk..ahaks
maka jalan punya jalan punya jalannnnn terjumpelahhhh
resepi nie kat blog Kak Zai
resepi asal dari frenz kita nuuu kat Finland, Chef Yatt
mekasihh yaaa puan2 berdua ;)))
resepi mohon dihalalkan ye puan2..
nekpp CNP ajee yeee kak zai ;)
terlanjur nekpp free time nihhh..updateeeee jgan tidakkk
lagii dari cerok dapor nekpp
BLACK BROWNIE
mmm ari nie actually nekpp ada farewell coffee morning
sooo nekpp dok ligat berputarrr nak bawak aper leee
selain nekpp buat kuih melayu tuuu nak lee lain pulokkk..ahaks
maka jalan punya jalan punya jalannnnn terjumpelahhhh
resepi nie kat blog Kak Zai
resepi asal dari frenz kita nuuu kat Finland, Chef Yatt
mekasihh yaaa puan2 berdua ;)))
resepi mohon dihalalkan ye puan2..
nekpp CNP ajee yeee kak zai ;)
Bahan-bahan
250 butter- cairkan 1/2 cawan gula
1/2 cawan gula perang
1 1/2 sudu kecil serbuk vanila esen vanila
4 biji telor
1 cawan tepung serbaguna
150 gm coklat apa-apa jenama- di cairkan dahulu
1 sudu kecil baking powder
1 1/2 sudu kecil serbuk vanila esen vanila
4 biji telor
1 cawan tepung serbaguna
150 gm coklat apa-apa jenama- di cairkan dahulu
1 sudu kecil baking powder
Cara-Cara
Panaskan oven ke suhu 180 deg. Celcius. Griskan loyang empat segi 9 inci. Kacau bersama butter yang dicairkan tadi dengan gula, gula perang, coklat dan esen vanila. Masukkan telor yang telah dipukul sikit terlebih dulu. Ayakkan tepung, baking powder. Masukkan ke dalam adunan tadi, kacau hingga sebati. Tuangkan adunan ke dalam loyang. Bakar selama 20 - 25 minit atau hingga brownies kelihatan renggang dari tepi loyang. Sejukkan atas wire rack.
CREAMY BROWNIE FROSTING
Bahan-bahan
50 gm coklat apa-apa jenis
1 sudu besar honey
1/2 sudu kecil esen vanila
1 sudu besar coklat emulco
1 sudu besar honey
1/2 sudu kecil esen vanila
1 sudu besar coklat emulco
3 sudu besar susu
Cara-cara
No comments:
Post a Comment